728x90 AdSpace

Latest Articles

6 Ιαν 2016

Χώνεψε επιτέλους πως έχουμε χωρίσει - Ράνια Ψύλλα - 6 Ιαν 2016


Απογευματάκι, χαλαρά, χαζεύεις στο διαδίκτυο κι απ᾽ τα ηχεία παίζει Μαλού. Σιγοτραγουδάς κι εσύ μαζί της: «Τους είπες πως τα βράδια σου εμένα μόνο θέλεις, στις δύσκολες τις ώρες σου εμένα γυρεύεις, τους είπες πως τηλέφωνα με παίρνεις μες στις νύχτες, γιατί έτσι ξέρουν να αγαπούν μονάχα οι αλήτες».


Για τους πρώην που «μιλάνε» μετά το χωρισμό, θα μιλήσουμε απόψε.

Είχες, λοιπόν, κι εσύ μια σχέση που έληξε ολίγον τι άδοξα, ολίγον πονεμένα τελοσπάντων. Κι εκεί που προσπαθείς να συνεχίσεις και να προχωρήσεις, βρε αδερφέ, ο πρώην φαίνεται πως έχει μια άλλη άποψη για το θέμα.

Δεν αναφέρομαι στο να μην μπορεί να ξεπεράσει το χωρισμό ή να επιμένει για επανασύνδεση.
Μια χαρά το αποδέχτηκε. Αλλά τι κάνει; Πιάνει φίλους και γνωστούς (και γενικά όπου σταθεί κι όπου βρεθεί) μιλάει με τα χειρότερα λόγια για σένα, και φροντίζει να μάθουν όλη για τη σχέση που είχατε και για την αιτία του χωρισμού σας. 

Φυσικά, όμως, τα διηγείται όλα όπως τον συμφέρουν κι όπως τα βλέπει απ᾽ τη δική του οπτική γωνία.

Στην αρχή δε γνωρίζεις τι συμβαίνει. Έρχεται, όμως, η μέρα που αρχίζεις να βλέπεις περίεργες συμπεριφορές από κοινούς σας γνωστούς. Ξαφνικά άτομα που ως τώρα σου μιλούσαν κανονικά, τώρα δε σου λένε ούτε γεια ή σε αποφεύγουν.

Έπειτα, όταν βγαίνεις για καφέ, αντιλαμβάνεσαι πως κάποιες γνωστές κρυφογελούν και σε κουτσομπολεύουν. Αρχίζεις να προβληματίζεσαι. Ώσπου βγαίνεις ραντεβού με νέο φλερτ κι εξαφανίζεται μετά απ᾽ την πρώτη συνάντηση. Κι εκεί σου ανοίγουν τα μάτια! Ευτυχώς το φλερτ σου λέει τι συνέβη και σου ζητά συγνώμη. Τι έφταιξε; Κάτι έμαθε τελικά κι αποφάσισε ν᾽ αποχωρίσει.

Μετά από λίγη έρευνα και μερικά τηλεφωνήματα σε φίλους μαθαίνεις την πικρή αλήθεια. Ο πρώην σου βάζει λόγια για σένα σ᾽ όλο σας τον κοινωνικό περίγυρο. Μιλάει για τη σχέση σας με τα χειρότερα λόγια και τονίζει πως εσύ έφταιγες φυσικά που χωρίσατε.

Δεν αναφέρεται υβριστικά σε σένα, ούτε λέει ψέματα ότι τον κεράτωσες. Αλλά όταν σε χαρακτηρίζει κολλημένη, παθολογικά ζηλιάρα, γκρινιάρα κι απαιτητική, πώς να μη σε κοιτάζουν μετά οι οικείοι σας με μισό μάτι; 

Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πρώην σχέση σου μπορεί να αναφέρει πως εσύ αρνείσαι να ξεπεράσεις τον χωρισμό και ψάχνει να βρει τρόπο να σε ξεκόψει μια για πάντα, ή να δηλώνει πως γι᾽ αυτόν δε σήμαινες τίποτα και τώρα είναι μια χαρά μακριά σου. Στο κόλπο βάζει και τους φίλους του που αναπαράγουν κι εμπλουτίζουν τα όσα άκουσαν για σένα και σε κουτσομπολεύουν παντού.

Γιατί το κάνει; Αν τον σούταρες εσύ προφανώς το κάνει για εκδίκηση. Τώρα αν σε σούταρε αυτός και σε παρουσιάζει κιόλας σαν «ψυχάκι», τότε μάλλον αυτός ήταν ο ψυχασθενής και δεν το είχες καταλάβει τόσο καιρό. Για κάποιο λόγο, ακόμα κάτι τον τρώει για το χωρισμό σας ή θέλει να πείσει τους πάντες πως δεν έφταιγε αυτός, αλλά εσύ και μόνο εσύ.

Επίσης, ξέρει πως μ᾽ αυτή του τη συμπεριφορά δεν πρόκειται εσύ να σταυρώσεις νέο γκόμενο απ᾽ τον κύκλο του ή απ᾽ τους κοινούς σας γνωστούς που σας ήξεραν μαζί.

Όχι ότι έχεις καμιά πρεμούρα για τους φίλους του τα Γκόλουμ, αλλά όπως και να το κάνεις, σου κάνει χαλάστρα! Δε θα τολμάει να σε πλησιάσει ένας χριστιανός και θα υπάρχει ο φόβος να ξενερώσει πριν καν σε γνωρίσει, γιατί κάποιος καλοθελητής θα προλάβει να του μιλήσει.

Τι κάνεις εσύ σ᾽ αυτή τη περίπτωση; Ή σωπαίνεις και κάνεις σαν να μην τρέχει τίποτα μέχρι να περάσει η μπόρα (ε, δεν θα μιλάει για σένα για πάντα που θα πάει), ή αν νιώθεις ότι σε συκοφαντεί και ότι το παράκανε, βρες τον και μίλησε του.
Αν πάντως ξεκινήσεις πόλεμο κι αντίποινα ο χαμένος της υπόθεσης θα είσαι εσύ, γιατί στην ουσία θα επιβεβαιώσεις τα λεγόμενα του.

Κλείνοντας λοιπόν προσοχή με τα «ψυχάκια» που μπορεί να αποδειχτούν τελικά οι πάλαι πότε ερωτικοί σύντροφοί μας. Πραγματικά σε πολλές περιπτώσεις ισχύει αυτό που λένε, πως στο χωρισμό φαίνεται ο πραγματικός εαυτός του άλλου.

Αν κάπου σ᾽ αυτά που προαναφέρθηκαν αναγνωρίζεις δικές σου συμπεριφορές, σοβαρέψου, βάλε μπροστά την αξιοπρέπεια και τον εγωισμό σου κι άσε τη πρώην σχέση σου σε ησυχία. Δεν αφορά κανέναν άλλον, εκτός από εσάς τους δυο, το τι σχέση είχατε και γιατί χωρίσατε.

Στην τελική αυτός ο άνθρωπος ήταν επιλογή σου. Αν ήταν όντως τόσο κακή, μάθε απ᾽ τα λάθη σου και την επόμενη μην τα επαναλάβεις. Συνεχίστε κι οι δύο τις ζωές σας χωρίς μίση, τάσεις εκδίκησης και συκοφαντίας. 


Μόνο κακό θα κάνετε στον άλλον, μα πάνω απ᾽ όλα στους ίδιους σας τους εαυτούς.



Ράνια Ψύλλα

Είμαι 25 ετών, πτυχιούχος νηπιαγωγός. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω βιβλία, ενημερώνομαι μέσα από site και blogs. Μου αρέσει να γράφω για εμπειρίες της δικής μου καθημερινότητας, για θέματα που προκύπτουν μέσα από κουβέντα με φίλους και γενικά για ότι μπορεί να με προβληματίσει ή να μου κινήσει το ενδιαφέρον. Τα λέω σε φίλους και γνωστούς, τα λέω σε συγγενείς και συναδέλφους αποφάσισα να τα γράφω κιόλας τώρα. Με χιούμορ και καλή διάθεση για να ενημερωνόμαστε και πάνω απ' όλα να περνάμε όμορφα!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top