728x90 AdSpace

Latest Articles

15 Φεβ 2016

Μάθε επιτέλους να σε αγαπάς - Έφη Αναστασοπούλου - 15 Φεβ 2016


Ένα απʾ τα πολυτιμότερα, σπουδαιότερα κι ανεκτίμητα εφόδια που μας συντροφεύει απʾ τη στιγμή της γέννησής μας ως το φινάλε, είναι η αγάπη.

Γεννηθήκαμε, γνωρίζοντας νʾ αγαπάμε, χωρίς να μας το διδάξει κανείς. Όταν αγαπάμε, ανοίγει ένας απίστευτος δρόμος και μια εξαιρετική εικόνα του πανέμορφου κόσμου που ζούμε, της καθημερινότητάς μας και των ανθρώπων.

Για να φτάσεις, όμως, νʾ αγαπήσεις έναν άνθρωπο, για να σπάσεις στα δύο, να μοιράσεις τον εαυτό σου άνευ ανταπόδοσης, θα πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου. Να τον μάθεις, να τον δεχτείς κι εν τέλει να τον αγαπήσεις για αυτό που πραγματικά είναι.

Να σε αγαπάς, λοιπόν, γιατί κανείς δεν μπορεί να το κάνει τόσο σωστά, τόσο δυνατά, τόσο πολύ όσο εσύ. Να σε αγαπάς, για να μάθεις να σε σέβεσαι, να σʾ εκτιμάς.

Να είσαι περήφανος για σένα, γιατί όταν το δουν οι άλλοι κατά αυτόν τον τρόπο θα σου συμπεριφέρονται.

Να σε αγαπάς για να μπορείς να σε προστατεύεις από τυχόν αναποδιές, κακουχίες, εμπόδια που φυσικό είναι να συναντήσεις στην πορεία της ζωής σου.

Να σε αγαπάς, για να μπορείς νʾ αποδέχεσαι όχι μόνο τα σωστά, αλλά και τα λάθη, τα πάθη, τις αδυναμίες τις τυχόν ιδιαιτερότητές σου. Για να μπορείς να καλλιεργείς τα θετικά σου και να καταπολεμήσεις τʾ αρνητικά.

Για να μάθεις πώς τελικά δε γίνεται και δεν πρέπει νʾ αποφεύγεις τα στραβοπατήματα, γιατί μέσα απʾ αυτά πάντα κάτι μαθαίνεις, γίνεσαι πιο έμπειρος και ποιο σοφός.

Να σε αγαπάς, γιατί ο εαυτός σου είναι ο μοναδικός, μόνιμος, πιστός σύντροφος κι ακόλουθος σʾ όλα. Στη χαρά και στη λύπη.

Να σε αγαπάς, γιατί στα πιο βαθιά σκοτάδια ο εαυτός σου είναι η παρηγοριά και πηγή δύναμης. Γιατί είναι ο μοναδικός που θα σου επιτρέψει να πέσεις, αλλά θα σου επιβάλλει να σηκωθείς.

Να σε αγαπάς, γιατί τότε και μόνο τότε θʾ αποκτήσεις τη μοναδική ευκαιρία να λαμβάνεις και νʾ απολαμβάνεις το ίδιο απʾ τους συνανθρώπους σου, χωρίς να το απαιτείς.

Να σε αγαπάς για να συνειδητοποιήσεις πως είσαι πηγή ελπίδας κι αισιοδοξίας. Ελπίδα πως όλα θα πάνε περίφημα, ακόμα και τις δύσκολες στιγμές. Αισιοδοξία πως αρχίζοντας με την αγάπη σου για σένα, έχεις την ικανότητα να τη μεταδώσεις σʾ εκείνους που σε ενδιαφέρουν.

Να σε αγαπάς ανιδιοτελώς, άνευ όρων κι ορίων. Να σε αγαπάς για να νιώθεις πλήρης και γαλήνιος. Για να βλέπεις το ποτήρι πάντα μισογεμάτο, όχι μισό άδειο.

Να σε αγαπάς, παρόλο που ο δρόμος για να το πετύχεις αυτό δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι ανηφορικός και δύσβατος. Αλλά όταν φτάσεις στην κορυφή του, το αποτέλεσμα θα σε μαγέψει και θα σε δικαιώσει.

Να σε αγαπάς καθημερινά και περισσότερο, μέχρι να φτάσεις να λατρέψεις την ύπαρξή σου. Τότε μόνο η κάθε σου στιγμή θα είναι γεμάτη μʾ όλα εκείνα που ποθείς.

Να σε αγαπάς, γιατί η λάμψη, η καθαρότητα αφενός στην ψυχή σου, και στο βλέμμα σου θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Αυτό που νιώθεις, αυτό θα προκαλείς αυτό και θα εκπέμπεις.


Ξεκινά, λοιπόν, από χθες να σε αγαπάς.




Έφη Αναστασοπούλου

Είμαι μία θεότρελη σαραντάρα (σχεδόν) και το λέω γιατί δε φαίνεται. Λατρεύω τη ζωή, τον έρωτα, τον άνθρωπο, την καλοσύνη. Δίνω απλόχερα βοήθεια κι αγάπη όπου χρειάζεται. Αδυναμία μου τα ζωάκια και τα γλυκά. Απεχθάνομαι την ψευτομαγκιά, το άδικο και την υποκρισία. Αρπάζομαι και μανουριάζω με τον εαυτό μου όταν κάποιες στιγμές καταρρέω αλλά ευτυχώς συγκεντρώνομαι και σηκώνομαι γρήγορα στα πόδια μου. Παθιάζομαι με ό,τι κάνω ενώ δεν αποφεύγω τα λάθη. Αυτά μου δίνουν σοφία κι εμπειρία.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top